dell monitori

Postoje mnoge serije Dell-ovih monitora i izdvajamo modele s oznakom E, S, P i U, a svi su veličine ekrana od 24 inča. Svaka od ovih kratica ima neko značenje, pa tako E predstavlja Essential, S je Studio, P je Professional i U je UltraSharp.

Monitori DELL E serije

Dell E serija monitora spada u entry point (mjesto gdje se izvršavaju prve upute programa) uređaje. Oni se preporučuju ljudima kojima nije najvažniji iznimni kvalitet slike, nego žele po pristupačnoj cijeni dobiti funkcionalni monitor. Model koji se najviše ističe u ovom segmentu je Dell E2418HN koji se ističe solidnom reprodukcijom boja i visokom rezolucijom u odnosu na svoju cijenu.

Monitori DELL S serije

Monitori Dell serije S spada u niži, jeftiniji segment. Ona se naziva i Studio serija i namijenjena je korisnicima za uređivanje fotografija, video editing te za gledanje filmova i serija.

Najbolji monitor u ovom segmentu je DELL SE2416H kojemu sjajni, tanki okvir, klasični crni klavirski završetak i aluminijski oslikani logo stvaraju elegantan, moderan dizajn savršen za bilo koje okruženje. Ovaj monitor radi na IPS matrici i dolazi sa već standardnom FullHD rezolucijom.

Najveća razlika u ovim klasama je u broju portova za konekciju te kvalitetu slike. Tako ovaj monitor dolazi sa HDMI i VGA portom i njegovo vrijeme odziva je 6ms. Zato je ovaj monitor savršen za poslovne prostore i za manje zahtjevne korisnike koji koriste svoja računala za surfanje. Serija S se od E serije najviše razlikuje po modernijem i kvalitetnijem dizajnu.

DELL P serija

Monitori Dell serije P nalazi se u srednjem segmentu. Naziva se i Professional, jer je namijenjena za poslovne potrebe. Najbolji monitor u ovom segmentu je DELL P2419H koji radi na IPS matrici i također dolazi sa Full HD rezolucijom.

Serija P ima puno više portova, VGA, HDMI, Display Port i USB port. Vrijeme odziva ovog monitora je kraći, te iznosi 5ms. Dell P TUV3 Certified monitor ima zaslon bez treperenja s ComfortView značajkom koja smanjuje štetne emisije plave svjetlosti.

Dizajniran je kako bi optimizirao udobnost očiju čak i tokom dužeg gledanja. Monitor se lako prilagođava svakom korisniku – zakreni, nagni i podesi visinu za najugodniji rad.

DELL U serija

Monitori Dell serije U je smještena u viši segment. Nazvana i Ultrasharp, idealna je i za gaming i za bilo koju vrstu posla. Najbolji monitor u ovom segmentu je DELL U2417H. Zaslon ima FullHD rezoluciju i puno različitih opcija. Elegantan ekran s tankim okvirom, potpuno podesivo postolje, mnogo mogućnosti povezivanja i 99% sRGB IPS zaslon u kombinaciji čine ga idealnim za svaku osobu koja traži kvalitetan proizvod po razumnoj cijeni.


Ova klasa ima najviše portova – dva Display Porta, HDMI, Mini Display Port i 3,5mm priključak za zvučnike ili slušalice. Najbolji dio ovog monitora je njegov ekran, odnosno kvalitet slike. IPS panel i njegov anti-glare premaz znače da izgledaju sjajno iz bilo kojeg kuta i na bilo kojem svijetlu, te stvara živopisne i realistične boje.

U najkraćem: serija U je svojevrsna premium serija i od ostalih se i izdvaja kvalitetom slike, količinom različitih portova i elegantnim dizajnom.

Sve ove proizvode možeš pronaći u ProComp poslovnicama ili na našim web shopu na sljedećem linku: https://procomp.ba/415-monitori. Izaberi jedan od ovih monitora i uživaj u vrhunskom kvalitetu slike.