Gaming tastatura

Gejmeri koji duže vrijeme igraju svoje omiljene igre znaju, da osim snage procesora i brze grafičke kartice za ugodno igranje potrebno je imati i kvalitetnu gaming tastaturu. Naravno ako su to još mehanički tasteri to je onda svima poželjan dio konfiguracije. Trust GTX 865 je definitivno jednostavna i jeftina gaming tastatura. A sad da vidimo njen kvalitet i ono šta nudi.

Mehaniča gaming tastatura Trust GTX 865 ASTA

Tastatura je potpuno crna sve do trenutka dok je ne priključite. Tada svjetlost tastature počinje da daje svu ljepotu onoga što i očekujemo. Naravno oni koji ne žele ovaj show, mogu jednostavno sve da to iskljuće. Tipke su crne i postavljene su na antracit ploču koja je izrađena od metala. Ispod brojčane tastature nalazi se utisnuti Trust logotip. Nema ekstravagancija, nema posebnih medijskih tipki ili nešto posebno. Jednostavan izgled je prilično rijedak u industriji igračih dodataka. Baš zbog toga nam se sviđa kako je jednostavno dizajnirana ova tastatura.

Izolirani Trust GXT 865 tasteri

Gaming tastatura
Trust GXT 865 Red switch-evi

Trust GXT 865 takođe ima kablovski kanal na dnu, i time obezbjeđujete čist sto postavljajući kabal na stranu koja vam odgovara. Kabal dužine 1,8 met. priključujete na računar preko USB-a i sve vam ovo daje veliku slobodu prilikom pripremanja tastature za igre ili rad. Trust GXT 865 tasteri su u odnosu na druge tastature malo izolirani što je još jedna od dobrih strana ove tastature. Trust GXT 865 nije dodao poseban medien-ključ. Umjesto toga integrirali su ove funkcije na vrhu tastature. Pomoću FN-tipke sa F-tipkama možete, pokretati kalkulator, puštati muziku ili kontrolisati glasnoču zvuka. Ovo nisu novi detalji ali su jako poželjni.

Trust GXT 865 osvjetljenje

TRUST GXT865 ASTA

Možete birati između sedam različitih načina osvjetljenja. Kombinujući tipku FN zajedno sa strelicama, možete po vašoj želji da zatamnite svjetlost tastature. Ono što nam se jako sviđa je da ne moramo instalirati nikakav softver za kontrolu svjetla. Nažalost, nije moguće zasebno promijeniti boje svake tipke. S-tipka ostaje u zelenoj boji, a tipka B uvijek svijetli plavom bojom. Ali ovo i nije neki problem, budući da znate koliok oćesto gledate u tastaturu dok kigrate svoju omiljenu igru.

Zaključak

Mislimo da je Trust GXT 865 odličan i fantastičan ulazak u svijet gaming mehaničkih tastatura. Odnos cijene i onoga što nudi je više nego dobar, pa će i to biti razlog vaše odluke da je kupite. Jednostavna kontrola svjetla tastature je nešto što nam se odmah svidjelo, a budući da je Trust GXT 865 tiha tastatura i tu će te biti zadovoljni. Naravno da postoje neke mogučnosti koje imaju neke druge igrače tastature, ali Trust GXT 865 je cijenom dosta povoljan pa vas to neće sigurno obeshrabriti. Ovo je jednostavna gaming tastatura koja za vas nudi sve potrebne funkcije.

Jako dobru ponudu i odlične cijene gaming mehaničkih tastatura  možete pogledati na web shopu ProComp-a na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/664-gaming-tastature