goodram

Poljski brend GOODRAM je 2017-e sa svojim najpopularnijim SSD-om pod imenom SSD Iridium Pro, postavio nadu čitavom informatičkom svijetu da je moguće uraditi visokokvalitetne proizvode koji se istovremeno prodaju po jako povoljnim cijenama. Wilk Elektronik je nakon mnogobrojnih priznanja i konstantnog uspjeha u prodaji, donjeo odluku o izradi posebnog IRDM proizvoda za pohranu i IRDM memorije.

Naravno da je se u informatičkim krugovima ovo dočekalo sa velikim oduševljenjem. Mnogi su se upitali za šta se konktreno vezuju IRDM varijante ? Odgovora nema i teško da će se i naći, jer jako raznovrsna ponuda je našla puteve ka mnogim konzumentima koji su sve to objeručke prihvatili.

Kupce možemo naći u razlićitim segmentima života kao što su: inženjeri, programeri, igrači, fotografi i mnogi drugi. U biti slobodno se može reći da su IRDM proizvodi namjenjeni svima onima koji imaju potrebu za najboljim i najpouzdanijim proizvodima za ispunjavanje svojih svakodnevnih radnih poslova. Naravno da se podrazumjeva i gejmerska populacija koja je više nego zadovoljna IRDM proizvodima.

GoodRam IRDM proizvodi

GOODRAM-ov IRDM je podjeljen u tri skupine. IRDM, IRDM Pro i IRDM Ultimate. Osnovni IRDM je i najjednostavniji proizvod u ponudi. Slijedom ovoga za IRDM Pro i IRDM Ultimete možemo reći da su bolji i najbolji IRDM proizvod. Postoje još neke podvarijante IRDM-a koji su na neki naćin podvarijante IRDM-a, jer se dizajnom i izradaom pomalo razlikuju od navedenih proizvoda i obilježavaju se sa slovom X u nazivu modela. Međutim te razlike nisu toliko drastične i velike da bi se mogle uvesti kao nove skupine IRDMI-a. Sad za sada ostaju navedene IRDM, IRDM Pro i IRDM Ultimate varijante.

IRDM obuhvaća tri različite grupe proizvoda:

IRDM GEN2 i IRDM PRO su klase gdje su se SATA III čvrsti pogoni najbolje pokazali u kvaliteti i pouzdanosti. Sa PCIe gen 3 x4 sučeljem i odlično osmišljenim unutrašnjim hladnjakom – SSD liniju nadopunjuje IRDM ULTIMATE M.2 M.2 model. Ovaj SSD ima odlična rješenja za hlađenje koji odlično rasipa toplotu i poboljšava performanse pogona. Obje verzije DIMM i SO-DIMM-a DDR4 memorijskih modula i taktnih brzina do 3200MHz-a su zatvoreni IRDM moduli u elegantnim hladnjacima koji su na tržištu dostupni u različitim varijantama boja. Još da napomenemo da ovdje možete naći jednu od najbržih SD i microSD memorijskih kartica na svijetu koja je ciljano posvećena profesionalnim korisnicima koji od njih očekuju najbolje karakteristike i pouzdanost.