xiaomi

Svako od nas koji se zanima za mobilne telefone poznaje ime jako uticajne firme za proizvodnju Xiaomi mobitel-a. Pekingška firma koja je osnovana 2010-e je ne proizvodi samo mobitele već se bavi i poizovdnjom ostale elektronike, ali su ipak najpoznatiji po proizvodnji svojih smartfona.

Marketinška ideja unutar firme je bila ta da se dobiju jako pristupačni modeli za prosječnog potrošaća što su oni i uspjeli. Xiaomi mobitel su odlično osmišljeni i realizovani i na hardverskom ali i na softverskom polju. To ovim modelima telefona daje jako mnogo prostora za ugodnu realizaciju i radnji koje trebaju i zahtjevniji korisnici mobilnih telefona danas. Telefoni rade fleksibilno, glatko i brzo, a dizajneri su posebnu pažnju posvetili kvaliteti I performansama baterije. I jako dobro su uspjeli u tome.

Cijena opravdava kvalitet Xiaomi mobitel-a

I kao što smo govorili Xiaomi mobitel-i su jako pristupačni za prosječnog potrošača, i po jako razumnim cijenama dobijate odlične telefone. No, pored pametnih telefona Xiaomi proizvodi i tablete, televizore i (Power Bank) prenosive baterije. Ove baterije su jako poznate i hvaljene prenosive baterije te u posljednje vrijeme ulaze i na laptop tržište. Sami telefoni su spakovani u čvrsta, moderno dizajnirana kućišta pa i na tom polju izgledaju dobro i pouzdano.

Što se tiće ekrana odmah možemo reći da je posvećena dodatna pažnja i maksimalizacija vidnog polja s prednje strane, a zbog toga je izbačeno sve suvišno da bi se ostvarile te zamisli.

Često puta su ovo želje samih kupaca jer Xiaomi markentiški dio firme jako mnogo ulaže na osluškivanje želja kupaca i te želje implementiraju u nove modele. Interesantno je što se od ideje do realizacije zna čekati jako kratko vrijeme, pa već nakon sedmice dana možemo očekivati željene izmjene na novim modelima telefona. Xiaomi ima veoma posječen i živ forum, te posebna grupa stručnjaka prati zahtjeve kupaca te ih sažimaju i eventualno dobre ideje šalju inžinjerima. Tako su kupci uspjeli da izmjene sistem paljenja baterijske lampe na telefonu. Nešto duže zadržavanje prsta na senzoru otiska prsta bi riješilo ovaj problem, i ova ideja nailazi na veliku podršku mnogih kupaca.

Inžinjeri inkorporiraju tu ideju u svoj operativni sistem i paljenje lampe na telefonu je jako jednostavnije. Prošlogodišnjim razvijanjem svog procesora su stupili u odabrano društvo onih koji proizvode svoje procesore i time su na najbolji naćin pokazali svoje velike ambicije u vremenu koje dolazi.

Cijene i dobavljivost Xiaomi mobitel-i možete pogledati na ProComp shopu na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/361-xiaomi-mobiteli