apple airpods vs i12 tws

Ako se nekada zapitate a koje su to najbolje bežićne slušalice koje su na tržištu, mnogi će vam odmah sugerirati na Apple AirPods. Ali one su jako skupe, i mnogi nisu spremni dati tolike novce za slušalice. Međutim, ovdje dolazimo do nećega jako interesantnog. Mnoge firme daju ponudu sa kloniranim varijantama Airpods-a i time olakšavaju kupovinu dobrih slušalica. Knockoff daje velike sličnosti u dizajnu i karakteristikama slušalica, ali sa znatno jeftinijom cijenom. No, ostaje nedoumica da li vrijedi kupovina AirPods klona i da li mu je to dobra alternativa. U nastavku teksta kroz direktno upoređivanje i12 TWS i Apple AirPods-a, vi će te moći naći odgovor.

i12 TWS vs Apple AirPods:

Odlično urađen dizajn i12 TWS bežičnih slušalica pobrinuo se da su se one izgledom nevjerovatno približile Apple AirPads-u. Zbog svoje dimezije i težine i12 TWS su mnogo kompaktnije nego raniji TWS modeli. Nešto u ćemu su još slični (bar na prvi pogled) su kučišta za punjenje. To je prvo kod oba modela što primjetite nakon što otvorite kutiju. Apple AirPods i i12 TWS kutije imaju gotovo identične utore, u istim bojama i obliku. Jedna od razlika je ta da se u slučaju Apple AirPods-a otvara mirnije nego i12 TWS.

Nešto što će te primjetiti je da na i12 TWS nedostaje okrugli senzor kojeg AirPod posjeduje. Jednom kada otvorite kućišta za punjenje, primijetit ćete mali LED indikator. On služi kao pokazivać koliko je baterija napunjena, a svijetlit će zelenom bojom kada su slušalice napunjene. i12 TWS LED indikator nalazi se na istom mjestu kao i kod AirPods-a i radi na isti naćin.

i12 TWS vs Apple AirPods: kvaliteta zvuka i mogučnosti

O kvaliteti zvuka možemo reći da ne bi trebali očekivati profesionalnu kvalitetu zvuka, ali ni slučajno to nije nesavršeno. Nažalost još uvijek nema tehnologije koja bi dala zvuk kao profesionalne žićane slušalice, ali ako niste neki strastveni audiofil – vjerovatno nećete ni primjetiti razliku u kvaliteti.

Funkcionalnost slušalica i odličan (iako ne profi) zvuk, čini ove slušalice poželjnim kod kupaca. I12 TWS se također pokreće na potpuno novom Raychem 5.0 čipsetu sa na dodir vrlo osjetljivim senzorom. Ovaj je senzor takođe odgovoran za poboljšanje baterije ali i za pojačavanje Bluetooth raspona.

i12 TWS vs Apple AirPods: kontrola dodira

Odlično dizajnirane obje slušalice imaju lijepo postavljenu kontrolu dodira. Apple daje obilje mogučnosti koje možete jednostavno kontrolirati i prilagoditi svojim željama. Prelazak na sljedeću pjesmu, kontrola jačine zvuka i još mnogo – do maksimuma je pojednostavljeno i odlično osmišljeno.

Kada je o I12 TWS riječ, i on ima nevjerovatno jednostavnu kontrolu i mogučnosti. Interesantna su neka rješenja, kao npr: možete dvostruko dodirnuti desnu ušnu slušalicu za povećanje glasnoće i lijevu ušnu ušicu kako bi ga smanjili. I to naravno nije sve imate sve mogučnosti da radite iste stvari kao i kod originalnih Apple AirPods-ova.

i12 TWS vs Apple AirPods: dugo trajanje baterije

i12 TWS slušalice posjeduju bateriju od 35mAh koja je dobra za dva do tri sata neprekidnog služanja muzike. Ako ih racionalno koristite, možete da vrijeme slušanja produžite nešto duže. Vrijeme punjenja slušalica traje jedan do dva sata. Udaljenost bežićne veze je 10 do 15 metara. Za razliku od i12 TWS, AirPodos-i mogu trajati i do pet sati bez potrebe novog punjenja. To je značajno više od i12 TWS-a.

i12 TWS vs Apple AirPods: zaključak

Cjenovno se ova dva modela jako razlikuju, pa i12 TWS bežične slušalice (sa punjenjem i IPX6 vodootpornošću) možete dobiti za 45KM. Apple AirPods košta oko 400KM, i ova cjenovna razlika je presudna bez obzira na koji naćin gledamo na oba modela.