kuler za laptop

Uobičajeni problem sa kojim se suočava većina vlasnika laptopa je pregrijavanje. Ovo se dešava zbog nevjerovatnih hardverskih uređaja koji se nalaze u malom okviru laptopa. Srećom postoji rješenje, a to je hladnjak za laptop. One smanjuju ukupnu temperaturu laptopa obezbjeđujući dodatni dotok vazduha. Odabir najboljeg hladnjaka za laptop može biti komplikovan, pa vam nudimo kratke upute za kupovinu.

Stvari koje trebate uzeti u obzir pri kupovini

Navešćemo određene preporuke koje morate uzeti u obzir da biste izabrali najbolji hladnjak za laptop koji ima sve potrebno.

Koji budžet imate?

Ako tražite jednostavan hladnjak za laptop, možete ga kupiti po razumnoj cijeni. Ako vam je potreban neki s naprednijim specifikacijama, ne birajte najjeftiniji, jer nećete dobiti odgovarajući kvalitet.

Raspon cijena i šta možete očekivati

Da biste izabrali najpovoljniju cijenu, prvo trebate da znate šta vam treba. Zbog brenda, dodatne opreme i karakteristika cijene se mogu značajno razlikovati.

Koji kapacitet hlađenja vam je potreban?

Kapacitet hlađenja se mjeri snagom ventilatora, obično što je veća snaga to je veće hlađenje. Jedan od načina kako znati da je hladnjak boljeg kvaliteta je kapacitet snage za smanjenje topline laptopa. Također koliko mu treba do postizanja ugodne radne temperature.

Bučan ili tih hladnjak za laptop?

Zvukovi u ovim uređajima imaju tendenciju da izazivaju nelagodu, tako da što je manje zvučan bolje za vas. Velika većina hladnjaka je tiha, pa se pobrinite da nabavite onaj koji posjeduje ovu karakteristiku.

Broj ventilatora?

Jedan od načina da saznate performanse hladnjaka za laptop je broj ventilatora. Znači što više ventilatora imate, možete održavati odgovarajuću toplotu laptopa. Međutim, postoje modeli i sa jednim ventilatorom koji su odličnog kapaciteta.

Važno je da uzmete u obzir i područja u kojima se temperatura vašeg laptopa najviše povećava. Tako je lakše daodaberete onaj hladnjak čiji ventilatori će moći da ih ohlade. Ako je vaš laptop prilično velik, najbolje je kupiti hladnjak koji ima nekoliko ventilatora. Ventilatori usmjeravaju vazduh na različite pravce i mogu pokriti cijelu površinu laptopa.

Koji dizajn hladnjak za laptop vam je potreban?

Postoje različiti dizajni hladnjaka za laptop. Neki su tanji, manji, sa višim bazama i sl. U zavisnosti od vašeg ukusa, birate koji vam odgovara.

Odnos veličine laptopa i kapacitet hladnjaka za laptop?

Uvijek zapamtite da razmislite o dimenzijama vašeg laptopa jer nije isto da rashladite mali i onaj veliki laptop. Veličina hladnjaka treba biti prilagođenja donjoj površini laptopa, kako biste izbjegli da jedna strana laptopa bude hladna a druga topla.

Kakvu podršku ima hladnjak za laptop?

Prijenosni hladnjak za laptop, osim hlađenja laptopa, ima još jednu važnu ulogu. Hladnjak služi kao podrška za podešavanje visine vašeg laptopa u skladu sa uglom za rad. Ovo omogućava veću udobnost u trenutku korištenja, tako da je važno razmotriti ovaj aspekt pri kupovini.