mobitel xiaomi mi a3

Xiaomi je objavio svoj Mi A2 otprilike u isto vrijeme prošle godine, što znači da sada možemo očekivati ​​njegovog nasljednika. Kineska tvrtka je također počela najavljivati ​​uređaj, tvrdeći da će Mi A3 biti bolji od uređaja posljednje generacije. Gledajući neke nedavno procurele rendere i specifikacije, izgleda da će novi telefon imati brojna značajna poboljšanja .

Xiaomi Mi A3 je zapravo globalna verzija Mi CC9e, koja je već izdana u Kini. Zapravo, pružatelj mobilnih usluga Ting koristio je isti broj modela za Mi CC9e i Mi A3. S obzirom na to, u ovom trenutku se ništa ne može sa sigurnošću reći, pa je najbolje uzeti ovo izvješće s rezervom.
Navodne slike Mi A3 sugeriraju da će telefon biti dostupan u tri boje – bijeli, plavi i sivi. Za razliku od Mi A2, koji ima širok ugao, čini se da će Mi A3 imati mali usjek za vodenu kapljicu za smještaj prednje kamere od 32 megapiksela.

mobitel Xiaomi Mi A3

Ekran Xiaomi Mi A3

Mobitel se isporučuje s 6.0-inčnim AMOLED zaslonom s punom HD razlučivošću od 2240×1080 i gustoćom piksela 409 PPI. Također se čini da fizički skener otiska prstiju Mi A2 neće biti zadržan, što znači da će nadolazeći telefon srednje klase najvjerojatnije imati čitač otisaka prstiju na zaslonu.

Kamera Xiaomi Mi A3

Prikazane slike također pokazuju da će Mi A3 imati trostruki sustav stražnjih kamera. Prema navodima, telefon će imati jedan senzor od 48 megapiksela, jedinicu od 8 megapiksela i kameru od 2 megapiksela. Maksimalna veličina otvora blende će očito biti F / 1,79.

Procesor

Mobitel će vjerojatno biti podržan Qualcomm Snapdragon 665 Octa jezgrenim čipsetom, relativno novim sudionikom na tržištu, s 4x Kryo 260 Cortex A73 baziranim jezgrama koje rade na 2.0GHz, te 4x Kryo 260 Cortex A53 jezgri baziranim na 1.8. GHz. U usporedbi s 14nm Snapdragonom 660 koji je pokrenuo Mi A2, ovaj SoC je baziran na 11nm proizvodnom procesu, ali CPU strana je u velikoj mjeri ista, pa se ne očekuje značajan porast performansi.

Memorija i RAM

To se, rekao je, zajedno s navodnim 4GB RAM-a i 64 ili 128GB interne memorije. Telefon se može očekivati ​​da osigura pristojne performanse. Ugrađena memorija navodno će se moći proširiti putem microSD kartice, a telefon će također imati dva utora za Nano SIM kartice.

Baterija

Očekuje se da će Xiaomi Mi A3 imati bateriju kapaciteta od 4000mAh i slično kao i njezini prethodnici. Očekuje se da će Xiaomi predstaviti Mi A3 u tri varijante, lite model , standardnu ​​verziju, a možda i pro verziju. Neki izvori vjeruju da će biti globalno izdanje Mi CC9, za koji se očekuje da će doći sa Snapdragon 730 čipsetom ispod haube.

Budući da Xiaomi kaže da će Mi A3 biti bolji posao od Mi A2, najvjerojatnije neće koštati više od 200 dolara. Više detalja očekuje se narednim danima.