laptopi dell

Kada se odlučite za kupovinu novog laptopa lako se gubite u mnoštvu modela i specifikacija laptopa na tržištu. Tehnologija danas je jako uznapredovala pa kupac prilikom kupovine ne zna na šta treba da obrati pažnju kako bi kupio dobar laptop. Danas vam predstavljamo seriju Dell modela i odmah možemo da kažemo da izborom jednog od njih sigurno nećete pogriješiti. Dell laptope danas možemo da podijelimo na nekoliko grupa, razvrstanih prema modelima i ciljanoj grupi korisnika. Podijeljeni su na Inspirion, Vostro,  XPS, Alienware i naravno na Gaming modele.

DELL INSPIRION

Inspirion modeli laptopa se dijele na 3000 Seriju, 5000 Seriju, 7000 Seriju, Ubuntu 3000 Seriju i 7000 Gaming  Seriju modela.  Ova grupa Dellovih laptopa se ne istice jakom konfiguracijom za igranje video igara, ali su namjenjeni poslovno orjentiranim korisnicima koji ce u ovim serijama laptopa naci nesto odlicno za sebe. Cjenovno vrlo povoljni Dell Inspirion laptopi će biti izbor mnogih korisnika koji preferiraju web surfanje i poslovnu upotrebu.

Nabrojat ćemo modele laptopa dell inspirion iz 2018 godine.
Dell Inspirion 3000

Dell Inspiron 5000
Dell Inspiron 7000

DELL VOSTRO

Ova kategorija Dell racunara je prvenstveno namjenjena poslovnim kupcima i čini jako dobar izbor prenosivih uredskih laptopa. To je višenamjenska konfiguracija  sa velikim mogučnostima povezivanja. Iako orjentisan za poslovno orjentirane radove, zbog  ugradjenog jakog hardvera pogodan je i za renderisanje raznih 3D modela i scena.  Zbog toga Vostro u suštini možemo da postavimo samo u sebi Vostro svojstvenu kategoriju.

Dell Vostro nudi modele:
Vostro 14” 5000
Vostro 15” 5000

DELL XPS

Ovo je kategorija jako hvaljenih i kvalitetnih laptopa na tržištu. To su sposobne i jake mašine koje su mnogi drugi proizvodjaci kopirali. Jako su otporni na mrlje i zaprljavanja ali po preporuci nisu za visoke ljetne temperature. XPS kategorije laptopa odlikuje jako dobar balans cijene i hardvera kojeg dobijate pa su često izbor mnogih kupaca na tržištu.

XPS modeli laptopa se dijele na XPS 13 Seriju i XPS 15 Seriju.
XPS 13 modeli: XPS 13”, XPS 13” 2-in-1, Novi XPS 13”
XPS 15” modeli: Novi XPS 15 Novi XPS 15” 2-in-1

DELL ALIENWARE

Alienware laptopi su želja svakog ljubitelja današnjeg tehnološkog momenta. Uradjeni i za gaming populaciju, ovi laptopi su prave hardverske zvijeri i donose nevidjena igracka iskusta. Odlično dizajnirani donose neke lijepo uradjene detalje i danas čine ove serije laptopa jako traženim i korištenim.

Dell Alienware modeli 2018 u ponudi su sljedeći:
Alienware 15”,
Alienware 17”
Novi Alienware 15”

DELL GAMING

Sam naslov ove kategorije kazuje o kakvim laptopima je riječ. Snaga hardvera i lijep dizajn ovih laptopa donosi sigurnost u radu i pokretanje vrlo zahtjevnih igara. Naravno ova grupa laptopa je namjenjena gamerskoj populaciji i to je i bio prvenstveni cilj Dell proizvodjaca. Mnogi koji su uzeli neki od ovih modela daju samo riječi hvale za ono što su dobili. Odličan izbor.
Dell nudi Gaming  laptop u dva modela G3 i G5:
Dell G3 15” Gaming
Dell G3 17” Gaming
Dell G5 15” Gaming

Cijene i dobavljivost modela laptopa DELL možete pogledati na sljedećem linku:
https://www.procomp.ba/527-dell-laptopi