Windows 11 Procomp

Microsoft danas službeno objavljuje Windows 11 u stabilnom obliku diljem svijeta. Ažuriranje je besplatno za postojeće korisnike Windows 10 na kompatibilnim računarima.

Windows 11

Da biste nadogradili na Windows 11, možete pričekati da vam ažuriranje postane dostupno putem usluge Windows Update. Ako vaš računar ispunjava sve zahtjeve, trebali biste vidjeti da će Windows 11 biti dostupan kao ažuriranje u narednim sedmicama.

Druga je mogućnost preuzimanje Microsoftovog pomoćnika za preuzimanje Windows 11. Ovo funkcioniše slično onom koje je Microsoft postavio za Windows 10. Alat će preuzeti ažuriranje umjesto vas, a zatim možete započeti postupak instalacije u slobodno vrijeme.

Windows 11 update

Preko web stranice možete preuzeti i alat za stvaranje instalacijskog fajla, koji je u osnovi USB drive koji možete koristiti za instaliranje nove kopije Windows 11. Alternativno, možete preuzeti i ISO fajl, a zatim je snimiti na DVD za instaliranje na “old school” način.

Windows 11 donosi hrpu promjena na platformu, uključujući potpuno novo korisničko sučelje sa novim taskbar-om i Start menijem, Widgete, novu aplikaciju Microsoft Store sa podrškom za Android aplikacije koje dolaze u budućnosti, teme, Snap rasporede i grupe za više zadataka i upravljanje prozorima , DirectStorage, Auto HDR i još mnogo toga.

Izvor