ps4 igre

Vasara po prvi put dolaze na PlayStation PS4 platforme. Kada se samo sjetim početaka video igara uvijek se sa nostalgijom sjetim svih onih uzbudljivih momenata koje sam proveo igrajuči igre na automatima, a poslije i na računarima i konzolama. Igre na automatima su bili moj prvi dodir sa video igrama a mislim da je tako i sa mnogima od vas. U početku su to bile po današnjim standardima jako proste igre, ali one su i tada kao takve donosile mnogo dobre zabave i razonode. Sprajtovi koji su letali ekranima su na isti način kao i današnje grafički skoro pa savršenim igrama bile zarazne i uzbudljive.

To su bile igre 80-ih i 90-ih, u kojem su prednjačile igre nekoliko žanrova. Arkadne igre i simulacije vožnji su bile na vrhu. Mnoge od igara koje smo danonoćno igrali su doživjele svoje konverzije za konzole, tako da i danas dan možemo da uživamo i sa nostalgijom se sječamo tih davnih dana. Nažalost postoje igre koje nikad nisu doživjele svoje konverzije za konzole, iako su bili svojevrsne legende u to vrijeme.

Vasara megapopularna igra na PS4 konzolama

Jedna od takvih igara je i Vasara, koju je Visco objavio 2000-te godine. Alternativna japanska istorija je bila inspiracija za ovu tada megapopularnu igru. Konstantna “gužva” na ekranu sa jednostavnom mehanikom igranja, ovu pucačinu čini adrenalinski nabijenom do krajnjih granica. Pucačina sa skrolujučim ekranom je nešto što uvijek sa nestrpljenjem očekujemo, a naročito nas oduševila odluka da to bude Vasara. Skoro devetnaest godina kasnije QUByte Interactive je iznjedrio konverziju Vasara za Playstation konzolu. Upustiti se u ovaj projekat nije bila laka odluka buduči da se nije smjelo podbaciti. Igra bi trebala biti bar većim dijelom uspješna kao i orginal svojevremeno.

Kada smo dobili obečanje od glavnog programera Visce da se radi na prenošenju igre Playstation gaming populaciji, našoj sreći nije bilo kraja. I nakon dugog razvojnog perioda, Vasara Collection je konačno stigla na PS Vita i PS4 sa svojim ekskluzivnim karakteristikama:

  • Vasara i Vasara 2 u jednom paketu: Na PS Vita, Vasara kolekcija donosi dvije orginalne igre.
  • Potpuna podrška za PlayStation TV: Igra je učinjena potpuno kompatibilnom sa Playstation TV i uključuje podršku za više igraća.
  • Podrška za Tate mod: PS Vita verzija nudi podršku za vertikalni naćin igranja koji daje ukus izvornog arkadnog okusa.
  • Potpuno novi 3D Game Mode: Vasara na PS4 uključuje klasične naslove ali i ekskluzivni Game Mode koji je u potpunosti izgrađen sa 3D grafikom – Timeless Mode.
playstation igre

Gore pomenuti Timeless Mode je obezbjedio punu podršku širokoekranskim monitorima, movim elementima igranja i proširenje za više igrača. Možete sastaviti svoj tim iz snova (do četiri igraća) koji će se hrabro suprostaviti hordama zla.