Tesla televizor

Razlika nije pretjerano velika, izuzev izgledom jer Tesla 43S317 ima isti daljinski upravljač, konektore i praktično sve pa čak i softver od ranije opisanog Tesla 32S317BH 32 modela. Najveća i ujedno najbitnija razlika je svakako upotreba većeg panela pa je Tesla 43S317 opremljen ekranom od 43” koji kada se pojavi pored prethodne serije izgleda prosto dominantno. Naravno veća dijagonala povlači i višu rezoluciju pa samim tim ovaj model pruža FULL HD rezoluciju od 1920×1080, uz gustinu piksela od 51.23. To je i najveća i razlika zašto se većina odluči ipak za ovaj TV, jer ne kupujemo svakodnevno TV zar ne.

Več smo pisali o Tesla modelima televizora a ovdje se fokusiramo na još jedan model. Kao i Tesla 43K307BF tako i Tesla 43S317 televizor koji pripada istoj seriji je nešto „krupniji„ televizor.

Prirodna slika na televizor-u Tesla 43K307BF

Što se same specifikacije po pitanju kontrasta tiče nema odstupanja od ranijih modela a ponovo je najtečniji mod slike bio „meki„ uz prosječni DeltaE od 4.7 do 7.8 što je maksimalni DeltaE koji pruža Tesla 43S317 što je ne baš puno ali ipak bolje od mjerenja ostvarenih na manjem modelu.

Uspjeli smo primjetiti doduše da kao i prethodnik i ovaj Tesla TV ima “problem nijanse” plave boje koja utiče na tačnost izmjerenih boja koja na svu sreću kao i kod 32 inčnog modela daje jako dobar utisak. Slika djeluje (bar subjektivno ) prirodno, najviše zahvaljujući odlično podešenom zasićenju boja. Kao i prošli model koji nije izostao po kvaliteti sa zvukom ni ovaj Tesla TV nije zakazao na tom polju. Za razliku od 32 inčnog modela Tesla 43S317 dolazi sa jačim zvukom ( 2×8 umjesto 2x6W), vrlo sličnog gotovo neprimjetnog kvaliteta uz naravno veću maksimalnu glasnost i nešto ubjedljiviji spektar niskih frekvencija.

Odličan zvuk televizora

Kako jako puno pohvala ima za prethodni model tako se to ponovilo i za ovaj veći model, pa vjerujemo da će korisnici biti vrlo zadovoljni kako kvalitetom zvuka tako i jačinom. Jasnoća kod Talk – show emisija je ono što ga krasi ali televizor Tesla 43K307BF zvuči vrlo ubjedljivo i pri slušanju muzike – što nije bio slučaj ranije. I ovaj model spada u povoljnije televizore i sa svojom dijagonalom kupce ćini jako sretnima. Iako po istoj cijeni u ponudi nekih drugih ponuđača imate i SMART opciju u ponudi, smatramo da internet pretraživač i nije toliko bitan pri kupovini ovog Tesla TV-a. Sigurno nećete pogriješiti sa Tesla 43S317 ukoliko to bude vaša odluka pri kupovini.

Odličnu ponudu Tesla televizora možete pogledati na sljedećem linku:
https://www.procomp.ba/272-tesla-televizori