gaming mis

Predstavili smo nekoliko miševa za gaming kao što su Hyper X Pulsefire FPS Pro ili Roccat Leadr, ali u nastavku ćemo vas upoznati s gaming mišem drugog proizvođača, koji je proširio svoju liniju proizvoda u svijet igara. Trust je poznat po pristupačnim cijenam svojih proizvoda ali je sada proširio asortiman na tržište gaming-a. Sada ima nekoliko gaming miševa u svojoj ponudi a jedan od njih je i Trust GXT 180 Kusan Pro.

Tehničke specifikacije:

  • Pixart 3325 senzor (100 – 5000 dpi)
  • 6 programiranih tastera preko Trust softvera
  • Ugrađena memorija za spremanje 5 profila igara
  • Prilagodljivo RGB osvjetljenje
  • Ukupna težina 107g
  • Dužina USB kabla od 180 cm
  • Zajedno razvijen sa profesionalnim eSporterima iz Epsilon eSports
  • 2 godine garancije
gaming mis

Unutar kutije dobijate miš, naljepnicu i uputstvo. Sam miš je izrađen od plastike i ima kombinaciju sive i crne boje. Točak za pomeranje i jasan logotip na vanjskoj strani miša su RGB osvjetljenjem i omogućavaju prilagođavanje boja. Na mišu se nalazi glatki vrh, sa gumenim stranama za bolje prianjanje i 3 gumene stope na dnu za glatko pomjeranje. Osim uobičajenih tipki miša, tu je i tipka za odabir DPI i dvije tipke na lijevoj strani. Ovaj gaming miš je dizajniran za dešnjake, iako zbog svog oblika može biti korišten od strane lijevorukih osoba.

Gaming miš Trust GXT 180

GTX 180 je dobre veličine i lagan, pomoću ovog miša koristite svoj uobičajeni položaj dlana prema dolje, a ne držanje u položaju kandže, i kao takav dobro se uklapa u vašu ruku. Dugmadi su lagani za upotrebu, dobro reaguju na dodir a točak ima dobro pokreteanje. Ovaj miš u dodiru s kvalitetnom podlogom davat će vam osjećaj lakoće i zadovoljstva u igranju vaših omiljenih igara.

gaming mis

Tasteri se mogu programirati preko slobodnog softvera koji možete preuzeti iz Trust-a. Softver je jednostavan za upotrebu i omogućava vam da konfigurišete miš u zavisnosti od igre koju igrate. Na raspolaganju je 5 profila, tako da možete pohraniti do 5 različitih konfiguracija. Takođe možete da konfigurišete RGB boju koja odgovara vašem podešavanju, ali ako je niste podesili, ona će se rotirati samostalno kroz različite boje.

Trust je omogućio da se ovaj gaming miš koristi za sve vrste igara, uključujući FPS, MMO, RPG i Mobo. Možda će vama biti potrebno nekoliko manjih podešavanja kako bi miš radio onako kako želite, ali krajnji rezultat daje preciznost, dobru osetljivost, udobnost i lahak za kontrolu.

gaming mis

Zaključak

Trust GXT 180 Kusan Pro je odličan gaming miš koji nudi važne funkcije za igranje i dostupan je po povoljnoj cijeni. Softver je jednostavan i ima osnovne funkcionalnosti koje želite i što je još važnije, možete pohraniti vaše prilagođene profile u ugrađenu memoriju miša.

Performanse su dobre, ali svakako preuzmite Trust Gaming softver i podesite miš kako biste dobili najbolje moguće iskustvo sa Kusan Pro. U smislu ergonomije, oblik Kusana je simetričan i može se uspješno koristiti i od strane korisnika lijeve i desne ruke. Sam oblik je udoban i pruža dobru osnovu za ruku.