Xiaomi

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo Mi Mix 3 koji je izazvao pravi bum na tržištu pa pored svojih karakteristika naročito se istiće dizajnom koji je bez okvira i sa slajder mehanizmom za prednju kameru što ga čini doista impresivnim. Da se Xiaomi može takmičiti sa najvećima to je dokazano još prošle sezone sa Mi Mix 2S. Poslije dugo vremena napokon smo dočekali novo iznenađenje od Xiaomija.

Odličan nasljednik prijašnjih modela Mi Mix

Mi Mix se predstavio kako izuzetno dobar nasljednik Mi Mix 2Sa i kupci širom svijeta su jako zadovoljni jer je omjer plati – dobij isuviše nego dobar.

Vrijedno spomenuti je to da je Mi Mix po mnogo toga poseban jer njega odlikuje kao što smo već naveli dizajn bez okvira i još dosta toga. Da bi Xiaomi ostvario nešto tako a da zadrži prednju kameru on je implementirao slider mehanizam, čijim se okretanjem otvara i kamera modul. No to ipak nosi neke loše stvari sa sobom pa Mi Mix 3 teži 220 grama, što opet nije pretjerano puno ali spada u teže modele telefona visoke tehnologije.

Pored vizuelne atraktivnosti i estetike ništa manja nije i kvalitetna izrada, sprijeda zatičemo Corning Gorilla Glass 5 staklo, a poleđina je keramička. Preporučujemo da koristite krutu futrolu, jer keramička leđa poprilično puno primaju otiske prstiju.

Hardver Mi Mix 3

Hardver ovog telefona je naravno nevjerovatno brz, Mi Mix 3 stiže sa Snapdragon 845 čipsetom, dok je Snapdragon 855 vjerovatno Xaomi ostavio za neki kasniji model. Što se baterije tiče Xiaomi Mi Mix 3 u odnosnu na prošlogodišnji model ima malo manji kapacitet odnosno 3200 mAh / 3400 – Mi Mix 2S.

No to ništa ne predstavlja problem jer i dalje znači solidnu autonomiju i bez ikakvih problema radi 11 sati uključenog ekrana tokom dana. Kameru Mi Mix 3 zadržava kao i prethodni Xiaomi iz prethodnih godina i naravno nemamo ništa protiv toga. Telefon ima dvije zadnje kamere od po 12 megapiksela sa mnoštvo Softverskih mogučnosti podešavanja.

Da li je opravdo očekivanja ?

Mi Mix nudi dobar hardver, defintivno jedinstveni unikatni dizajn, neka tehnička rješenja u koja se sami možete uvjeriti a koju konkurenti prosto nemaju. Mi Mix posjeduje kameru, dobar kvalitet izrade, zaštitu i tako dalje. Odnosno sve što smo priželjkivali od ovog Xiaomi-ja.

Bilo kako bilo očekivali smo puno. Ta očekivanja su djelimično ispunjena, mi zaključujemo da je Xiaomi Mi Mix 3 ispoštovao svoje fanove i da će ga mnogi sa osmijehom na licu imati za svog ljubimca.

Odličnu ponudu i cijene Xiaomi mobitela možete pogledati na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/361-xiaomi-mobiteli