Graficka karta Nvidia

Kupovina grafičkih kartica je uzbudljivo iskustvo igrače populacije. Skoro pa svaka nova igra donosi potrebu za ubrzavanjem i tada počinjemo da mislimo o novoj kartici. Osim kvalitete i stabilnosti – jako bitna činjenica je sama cijena kartice. Naravno da su nove grafičke kartice u trenutku izlaska na tržište jako visokih cijena, pa je bilo očekivati i visoku cijenu za NVIDIA GeForce RTX 2060.

Za mnoge gejmere, a ima ih mnogo širom svijeta donosimo jako dobre vijesti. Naime, po cijeni od samo 850,-KM NVIDIA GeForce RTX 2060 isporučuje sada nevjerovatnu grafiku sa Ray Tracingom i Al-jem. Stiglo je obavještenje da je na tržištu od 15-og Januara

Predstavljena RTX 2060

Predstavljena na IT sajmu NVIDIA GeForce RTX 2060 je oćekivano donjela novine. U odnosu na prethodne generacije GTX 1060 ( NVIDIA ) najpopularnijeg GPU brži čak i do 60%. Sa Turingovim RT Cores i Tensor Core, možete bez ikakvih problema pokrenuti Battlefield V sa 60 FPS što je zaista impresivno.

Sljedeće generacije igara počinju danas za desetine miliona igrača širom svijeta riječi su osnivača i izvršnog direktora kompanije NVIDIA Jensena Huanga koji je takodje prvi predstavio NVIDIA GeForce RTX 2060 na početku pomenutog sajma.

Desktop igrači su zahtjevni, a NVIDIA GeForce RTX 2060 postavlja novi standard – nepobjedivu cijenu, izvanredne performanse i praćenje u realnom vremenu koje zamagljuje razliku između filmova i igara. Ovo je veliki trenutak za igrače i našu industriju.– Riječi su Jensenove

Nadogradnja multiprocesora

U odnosu na prethodne generacije NVIDIA GeForce RTX 2060 ima značajnu nadogradnju jezgrenog multiprocesora za korisnije i bolje upravljanje opterećenjem koje nude moderne igre. Podržava istodobno izvršavanje operacija s pomičnim zarezom i cijelim brojem, adaptivnu tehnologiju sjenčanja i novu unificiranu memorijsku arhitekturu s dvostrukim cacheom u odnosu na prethodnika.

NVIDIA GeForce RTX 2060 dolazi sa 6GB GDDR6 memorije i 240 Tensor jezgara koje mogu isporučiti 52 teraflopa, što je kudikamo poboljšanje performansi tokom igranja igara. Sa ovom grafičkom karticom će te biti jako ponosni.

Proširenja za RTX 2060

Cijena je gore vec spomenuta kao i vremenska dostupnost u svim sistemima koje proizvode Acer, Alienware, Dell, HP i Lenovo, kao i vodeći proizvođači sistema širom svijeta.

Takodje pored NVIDIA GeForce RTX 2060, 15. Januara će biti dostupne i prilagođene ploče, uključujući modele sa zateznim taktovima i fabrički overclockanim modelima od najboljih provajdera uključujući ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY i Zotac. Istog dana bit će biti dostupna i RTX 2060 Founders Edition. Odlična kartica sa jako pristupačnom cijenom.

Odličnu ponudu i cijene NVIDIA GeForce grafički kartica možete pogledati na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/690-grafi%C4%8Dke-karte