printeri brother

Jedno od najčešći pitanja koje danas susrećemo kad su u pitanju Brother printer-i su: Koje je firma Brother?. Tako da u narednom textu ćemo pokušati prestaviti firmu Brother.

Brother firma je prvobitno osnovana prije 100 godina u japanskome gradu Nagoji, grupa Brother ima bogatu istoriju poslovanja u Europi koja seže 50 godina unazad. Grupacija Brother isporučuje proizvode i pruža usluge korisnicima širom planete. Brother za Sloveniju, Hrvatsku i BiH, posluje od 2008. i član je globalne grupacije Brother.

Proizvodna linija danas se sastoji od informacijske i komunikacijske opreme, kao što su laserski printeri, multifunkcijski printeri, skeneri i printeri za naljepnice , prenosivi printeri te originalni potrošni materijal i dodatna oprema grupe Brother.

1958 – Brother je osnovan u Europi

Europska ekonomska zajednica nastala je samo godinu prije nego su Francuska, Njemačka, Italija, Belgija, Nizozemska i Luksemburg potpisali Rimski ugovor. Prepoznavanje i reakcija na ovo predstavljali su važan korak za razvoj i rast grupe Brother.

1971 – Brother je napravio prvi brzi iglični matrični printer na svijetu

Zahvaljujući proizvodu kojeg je dizajnirao CDCC i koji je izrađen u Brotherovim tvornicama, Brother je odlučio proširiti asortiman svojih proizvoda ponudom kancelarijske tehnologije. Ovaj se korak pokazao ključnim u razvoju Brothera kakvog poznajemo danas.

1987 – Prvi laserski printer Brother

Laserski print postao je važna tehnologija ispisa, a Brother je razvio vlastite vrlo brze proizvode za kancelarisko tržište. Danas je vrhunski proizvođač te vrste proizvoda.

1988 – Prvi printer za naljepnice Brother

Dokazujući da ima sposobnost za prave inovacije, Brother je plasirao novu tehnologiju printera za naljepnica koja se temelji na originalnom konceptu. Zahvaljujući ovoj početnoj inovaciji nastao je cjelokupan sistem uređaja za izradu jednih od najpostojanijih naljepnica na svijetu.

1995 – Prvi laserski multifunkcijski printer

Nastavljajući svoju liniju vodećih svjetskih tehnologija, Brother je napravio značajan iskorak u spajanju više funkcija u jednom uređaju izradom vlastitog laserskog multifunkcijskog printera, time što su laserskom printeru bile dodane funkcije skeniranja, faksiranja i telefoniranja te mnoge druge. Ovaj je proizvod postavio novi standard Brotherovim konkurentima i rezultirao sasvim novom kategorijom proizvoda.

1997 – Prvi tintni multifunkcijski printer

Brother je uspjeh laserskog multifunkcijskog uređaja adaptirao na tehnologiju tintnih printera i tako su nastali manji, tiši, živopisniji ali podjednako funkcionalni uređaji.

2002 – Prvi samostalni mobilni printer Brother

Ovaj je minijaturni proizvod bio (i ostao) jedini svoje vrste na svijetu koji je toliko mali, a s toliko funkcija. Sada predstavlja sredstvo za ispisivanje mnogim velikim firmama i organizacijama kojima je mobilnost neophodna.

2007 – Prvi Brother printer za naljepnice RFID

Važno otkriće 21. vijeka temelji na postojećoj tehnologiji naljepnica Brother – uređaj RL-700S dopunjava ponudu naljepnica s oznakama za radiofrekventnu identifikaciju. Ova tehnologija koja obično košta na hiljede eura sada se može realizirati uz puno manje troškove zahvaljujući tehnološkom napredku Brothera.

Odličnu ponudu i cijene Brother printer-a možete pogledati na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/449-printeri

Comments are closed.