Mobiteli su izvor nepresušne zabave i naš svakodnevni pratitelj. Iako ih ne ispuštamo iz ruku, ponekad se i to zna dogoditi, često uz oštećenja. Ako ih već ne možeš spriječiti, možeš bar osigurati svoj dragocjeni uređaj uz Asa osiguranje mobitela.

Ekrani bez kojih ne možemo, zaštiti ih!

Ekrani pametnih telefona sve su veći i sve su važniji. Zaštitne maskice i zaštitna stakla su apsolutni must have svakog mobitela, ali ne mogu u potpunosti spriječiti potencijalna oštećenja. Puknuto staklo ekrana uglavnom je pozamašan trošak, ali često znači i potpuno neupotrebljiv telefon, zbog čega osiguranje ima smisla.

Nezgode i padovi se događaju, nemoj da budu tvoja najgora noćna mora!

Osim oštećenja zaslona, mogu se dogoditi i druge nezgode poput različitih kvarova koji nisu pokriveni standardnom garancijom za uređaje poput mehaničkih oštećenja i uništenja mobitela, a što pokriva osiguranje. 

Šta se sve podrazumjeva pod osiguranim mobitelom

  • Fizičko oštećenje/uništenje
  • Provalna krađa i razbojništvo
  • Štetu nastalu uslijed djelovanja vode ili vatre
  • Troškovi neovlaštenog korištenja uređaja
  • U slučaju oštećenja uslijed kojeg uređaj nije tehnički moguće ili ekonomski isplativo popraviti.

Početak i trajanje osiguranja vašeg uređaja

Osiguranje počinje u 24:00 sata onog dana koji je označen u polici kao početak osiguranja i prestaje u 24:00 sata onog dana koji je u polici naveden kao dan prestanka osiguranja. U svakom slučaju osiguranje prestaje za svakog pojedinog osiguranika, bez obzira da li je i koliko ugovoreno trajanje:

  1. nastupanjem totalne štete za uređaj naznačen na polici osiguranja,
  2. isplatom naknade po ostvarenom riziku krađe za uređaj naznačen na polici osiguranja,
  3. prodajom uređaja naznačenog na polici osiguranja,
  4. usljed neplaćanja premije ili
  5. raskidom ugovora.

Ugovoriti osiguranje ne može biti jednostavnije

Nakon što u katalogu ProCompa odaberete model mobitela, na stranici Asa osiguranja, u kategoriji imovina / kasko osiguranje mobilnih telefona u tabeli premije osiguranja izaberite sumu osiguranja (koja se kreće do 2500 KM i uz svaku je navedena godišnja premija koju plaćate) te jednostavnim klikom na ”zatražite ponudu” završavate posao.

Za primjer, osiguranje od totalne štete za mobitel poput popularnog Xiaomi Redmi Note 8 (koji u ProCompu košta 399 KM) možeš kupiti po cijeni od 48 KM. Samo popravak ekrana košta puno više, a totalna šteta nerijetko zahtjeva kupovinu potpuno novog uređaja.  U kasko osiguranju mobilnih telefona Asa osiguranje pokriva slučajeve fizičkog oštećenja / uništenja, provalne krađe i razbojništva, štetu nastalu usljed djelovanja vatre i vode, te troškove neovlaštenog korištenja uređaja.