Xiaomi redmi

Xiaomi Redmi Note 6 Pro je član Xiaomi familije pametnih telefona, koja nudi više nego solidne specifikacije po vrlo razumnoj cijeni. Ukoliko tražite nov telefon a pri tom nešto većeg ekrana Redmi Note 6 Pro je idealan mobitel za vas. Evo i zašto.

Moderni dizajn

Kao i gotovo svaki od Xiaomi tako i Redmi Note 6 Pro prije svega izgleda jako moderno i estetski elegantno, što prije svega može zahvaliti svom izduženom dizajnu sa cool bojama. Izrađen je od kombinacije stakla, polikarbonata i metala, a u ruci ostavlja odličan dojam što Xiaomi krasi po eleganciji.

Na samoj lijevoj strani mobitela nalazi se već viđena latica sa dvije nano SIM kartice / kombinacija jedne SIM kartice i microSD kartice za memorijsko proširenje, ovisi koju varijantu kupite. Što se desne strane tiče tu se nalaze metalne tipke za kontrolu glasnoće te klasična uveliko viđena tipka za uključivanje / isključivanje mobitela.

Oštar i jasan prikaz na ekranu

Sama dijagonala iznosi 6:28 inča a prednji dio je prekriven modernim 19:9 zaslonom sa zaobljenim uglovima i tankim okvirom. Njegov 6.28 Inčni IPS LCS je u rezoluciji 1080:2280, a 403 piksela po kvadratnom inču je garant oštrog prikaza. Što se samog prikaza boja tiče nećete ostati nezahvalni kao ni čitljivošću pod uglom.

Slobodno mogu reći da je jačina pozadinskog osvjetljenja mogla biti i više za ugodnije baratanje samim mobitelom napolju. Xiaomi je kameru „zadržao“ od prethodnika. Tako da mu je kamera 12 megapiksela + 5 MP gdje glavna kamera ima otvor blende f/1.9 i piksele veličine 1,4 μm, a pomoćna dolazi s otvorom blende f/2,0 i 1,12 μm pikselima. Ona je tu zbog izrade portreta odnosno zbog boljeg efekta zamućivanja.

Snapdragon 636 pokreće RedMi Note 6 Pro

Gdje se razlikuje od prethodnika? Po tome što Redmi Note 6 Pro ima dvostruku kameru tako da sprijeda gdje je smještena glavna kamera od 20 megapiksela i pomoćna od 2 MP koja opet služi za portretne selfije. Video koji snima RedMi Note 6 Pro je izuzetno kvalitetan odnosno ona je u maksimalnoj 1080p varijanti i straga i sprijeda.

Pored toga možete instalirati aplikaciju Open Camera gdje se hardver koristi do kraja a možete snimiti i 4K video na 30 fps-a. Rezultati su isuviše nego dobri uzevši samu cijenu RedMi Note-a. Unutar samog Xiaomi je nama poznati Snapdragon 636 koji i pokreće RedMi Note 6 kojeg čini 8 Kryo 260 jezgri sa taktom od 1.8 GHz sa Adreno 509 grafikom unutra. U Xiaomi Redmi Note 6 Pro još imamo 3 GB RAMa, sa 32 GB proširive memorije.

Na ovom Xiaomi-u je 8.1 Android i EMUI 9.6 a baterija unutar RedMi Nota 6 je kapaciteta 4000 mAh-ova što vas zasigurno neće ostaviti nezadovoljnim što se same izdržljivosti tiče.

Ponudu i cijenu Xiaomi Redmi Note 6 Pro možete pogledati na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/mobiteli/5530-xiaomi-redmi-note-6-pro.html