Asus Zenbook

Asus Zenbook 2-u-1 laptop sa rotirajućim ekranom od 360 stepeni. To omogučava da Asus Zenbook Flip UX362 možete koristiti kao običan laptop ili kao tablet. Izgrađenim na hardverskoj platformi Intel Whiskey Lake ovo je značajni napredak u odnosu na predhodne generacije. Opremljen je sa tanjim okvirom, udobnijom tasteturom i s pozadinskim osvjetljenjem. Urađena su još neka poboljšanja koja omogučuje bolje hlađenje.

Dizajn Asus Zenbook Flip UX362

Ovo je bez sumnje jedan od najmanjih i najljepših 2-u-1 laptopa i ozbiljan je kandidat za vrh u ponudi na tržištu. Urađen je sa uskim okvirom oko ekrana i opremljen je sa Ergo-lift šarkama. Olakšavajući detalj prilikom korištenja laptopa i povećanje protoka zraka za hlađenje je blago nagnuti laptop. To se postiglo postavljanjem malih gumenih nogu. Već smo napomenuli da se ovaj laptop može koristiti i kao tablet, i ovaj model je mnogo ugodniji za držanje i korištenje nego njegov predhodnik.

[ngg src=”galleries” ids=”14” display=”basic_thumbnail” number_of_columns=”3”]

Laptop se prilikom otvaranja ne savija zbog poboljšanja čvrstoće ekranskog djela. Ovaj laptop je uglavnom izrađen od aluminijuma, sa plastikom koja se koristi za rubove, poklopac šarki i donji dio laptopa. Metalni limovi su prilično jaki, iako bi mogli biti malo bolji oko tastature. Gledajući s vana površina laptopa je neuobičajeno glatka i jednostavna. Nema standardnih koncentričnih krugova koje smo vidjeli na prethodnim ZenBook-ovima. Asusov logotip na poklopcu je tamniji nego na drugim ZenBook-ovima, a model je glatko obrušen i uokviren oko touchpada. To su jedini su elementi koji vizualno iskaču.

Priključci na laptopu

Kada je riječ o praktičnosti, već je spomenuto da se ovaj laptop u rukama osjeća čvrstim za držanje i nošenje. Kao opciju Asus nudi prilično dobar zaštitni omotač, koji će spriječiti ogrebotine prilikom nošenja laptopa u torbi ili ruksaku. Asus Zenbook Flip UX362 čvrsto stoji na ravnoj površini, čak i kada je podignuto na svojim malim stražnjim gumenim nogama. Zvučnici su postavljeni naprijed, kao i rešetka usisnika zraka, sa izlazom na stražnjem rubu.

Tu su naravno i očekivani priključci. S jedne strane nalaze se USB i HDMI 1.4 – zajedno sa dva USB-C utora, a s druge strane port koji podržava samo USB-A 2.0 brzine. USB-C portovi su samo prve generacije i prilično spor. Za razliku od konkurencije nema Thunderbolt 3. Očekivali smo USB 3.1 druge generacije, a nešto što smo još očekivali a nismo dobili je i to da nema čitača kartica. Što se tiče tastature dobijamo standardni ​​Asus raspored tastature, sa velikim 15 x 15 mm glavnim tipkama. One su dobro urađene i sa kraćim i dobro razmaknutim strelicama. Tastetura nije baš tiha, i opremljena je pozadinskim osvjetljenjem sa bijelim LED-om i tri nivoa razine intenziteta koje možete odabrati.

Ekran Asus Zenbook Flip UX362 modela

Model Asus Flip UX362 posjeduje 13,3-inčni ekran osjetljiv na dodir sa FHD IPS pločom koja je prosječne kvalitete. Pokazalo se da daje prilično dobar kontrast, jačinu crnih zasičenja i ugao gledanja. Međutim ekran je prilično nejasan za današnje ponude na tržištu. Za razliku od konkurencije koja nudi 300 i više niti, Asus Zenbook Flip UX362 daje samo 235 niti na maksimalnim nivoima. U poređenju sa Zenbook Flipsom iz 2017-e, to je tamniji ekran.

Karakteristike:

Ekran 13,3 inča, 1920 x 1080 px, IPS, Touch
Procesor Intel Whiskey Lake Core i7-8565U
Video Intel UHD 620
Memorija 8 GB LPDDR3 2133 MHz
RAM 256 GB SSD
Baterija Punjač od 50 Wh, 45 W
Veličina 305 mm x 189 mm
Težina 1,25 kg
Dodaci tastatura sa pozadinskim osvjetljenjem, HD web kamera, IR Hello kamera

Jako dobru ponudu i odlične cijene Asus ZenBook laptopa možete pogledati na web shopu ProComp-a na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/526-asus-laptopi