redmi note 7

Odluka o novom brendu

Predstavljajući novi Redmi Note pametni telefon, Xiaomi kompanija je predstavila telefon koji pretenduje da bude zaseban i prepoznatljiv brend. Poco i Mi su to već postali i danas su jako prepoznatljivi na tržištu. Što se tiče Redmi Note 7 modela, sami kupci su jako dobro prihvatili ovu odluku vjerovatno očekujući neke izmjene i poboljšanja. Ako se prisjetimo prošlih Redmi Note 5 ili Redmi Note 6 Pro modela možemo reći da niko nije konstatovo te modele kao loše, ali očekivanja su da novi Redme nastavi sa uspješnom serijom pametnih telefona i nadasve cjenovno pristupačnih.

Redmi Note 7 dizajn

Dizajn telefona je lijepo urađen i odmah na samom dizajnu su primjetne drastične promjene. Redmi Note 7 možete dobiti u tri boje: crnoj, crvenoj i plavoj boji i to je jeko dobar gest kompanije koja je željela i na taj naćin da donese novinu. Uspjeli su u tome pa je Redmi Note 7 postao jedan od najljepših telefona u svojoj klasi na tržištu. Steklo kojim je obložen telefon sa prednje i zadnje strane je Gorilla Glass 5 debljine 0.8 mm. Na prednjoj strani se nalazi “kapljica” zub koji ne nikako ne pravi smetnju prilikom korištenja telefona. Otporan je na vodu i prašinu ali se to ne navodi u službenim materijalima.

Mogućnosti telefona

Redmi Note 7 ima pozadinsku kameru 48 MP kameru kroz Samsung 48 MP ISOCELL GM-1 senzor koji donosi 12MP fotografije odlične kvalitete. Real-time HDR funkcija i otvor blende f/1.8 daje jako dobre predpostavke za odlične fotografije, a ako sve bude po očekivanjima onda su moguća i vidljiva poboljšanja i u noćnim uslovima. Na prednjoj strani je 13 MP kamera a pozadinski sekundarni senzor od 5 MP služi za postizanje Bokeh efekta, tj. zamućene pozadine na fotografiji. Baterija podržava Quick Charge 4.0 brzo punjenje i kapaciteta je 4000mAh.

Cijena Redmi Note 7

I na kraju nešto najbolje od svega. Cijena. Očekuje se da će Redmi Note 3/32 model da se prodaje po cijeni od 250,-KM, 4/64 GB varijanta će biti oko 320,-KM , a 6/64 GB oko 390,-KM. Nadamo se uskoro Redmi Note 7 na tržištu.

Cijenu i dobavljivost Xiaomi mobitela možete pogledati na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/361-xiaomi-mobiteli