ruksaci za laptop

U svakodnevnom životu ruksaci su postali dio naše potrebe. I nije to nikakvo čudo. Ako nosite laptope, tablete i sve ostalo kada idete na posao, kafić ili u šetnju, ruksak je najbolji izbor.

ruksak za laptop
Ruksak za laptop

Međutim, izbor najboljeg ruksaka za vaše potrebe može biti pomalo zbunjujući. Postoji toliko mnogo različitih brendova i toliko različitih faktora koje treba uzeti u obzir, uključujući izgled, upotrebljivost, udobnost i cijenu. Šta i koliko ćete nositi? Da li vam je potrebna dodatna zaštita od kiše ili slučajnog pada? Želite li posebna mjesta za laptop i za ostale vaše uređaje? Da li mrzite pretraživanje kroz desetine zasebnih džepova za vaše slušalice?

Pokušati ćemo vam približiti stvari na koje trebate obratiti pažnju pri kupovini ruksaka za laptop. Dobro razmislite o ovim smjernicama i sugestijama, bez obzira šta želite. Bilo da gledate na potrebe u smislu kapaciteta i budžeta ili vaših želja za stilom.

Najbolji način da kupite ruksak za laptop je, naravno, da slijedite vaš lični ukus i stil. Isto kao par cipela, nikad ne znate da li je ruksak pravi za vas, osim ako ga ne probate. Ako ste u stisci sa vremenom, neka vam ove tri stvari budu na prvom mjestu: udobnost, materijal i dizajn. (U ovom tekstu ćemo uglavnom opisati ruksake koji su najprikladniji za posao, školu, putovanje i sl. .)

Udobnost ruksaka

Udobnost ruksaka za laptop bi trebala biti broj jedan na vašoj listi prilikom kupovine ruksaka. Čak i ako obično ne nosite puno stvari, možda ćete doći u situaciju da morate napuniti vaš ruksak. Međutim, nikako nećete željeti da to bude veliko opterećenje za vaša leđa tokom dana.

Uvjerite se da je u ruksaku ravnomjerno raspoređena težina vaših stvari. Većina savjeta kako nositi ruksak naglašavaju da ih treba nositi visoko na leđima sa dnom ruksaka na ili iznad struka. Ako ćete svakodnevno nositi pun ruksak, pojas na kukovima može napraviti veliku razliku u olakšavanju stresa na leđima.

Ruksak za laptop
Udobnost ruksaka za laptop

Dobra je ideja potražiti ruksak za laptop koji je prikladan za vašu građu tijela. Budući da muškarci u prosjeku imaju šira ramena od žena, ženski ruksaci i tregeri će biti dizajnirani za uža ramena. Pojas za kukove biti će dizajniran i prilagođen za šire kukove i samim time efikasnijim raspoređivanjem tereta. Udobnost ruksaka može se razlikovati ovisno o veličini ruksaka i vašoj visini. Ako kupujete online i niste sigurni koja će veličina odgovarati, potražite fotografije za određeni model koji bi nosili. Obično možete procijeniti na način da uporedite vašu visinu s modelom. Ovo bi vam trebalo dati i ideju kako ćete upakovati u ruksak sve vaše uređaje ili druge sitnice.

Također možete otići u trgovinu i probati neke ruksake za laptop kako biste otkrili koja vam veličina najviše odgovara. Kapacitet ruksaka tradicionalno se mjeri u litrima. Slim linija ruksaka u kojeg može stati samo vaš laptop i nekoliko knjiga je između 10L i 16L. Najpopularniji ruksaci su oko 20L do 25L. Za profesionalne kamere i torbe ruksaci idu do 30L i više.

Ako nosite ruksak,a vani su visoke temperature, mrežasta pregrada između vas i ruksaka može znatno da smanji znojenje. Treba naglasiti i ovo, ako imate ozbiljnih fizičkih problema, ili nosite teško, možda da razmislite o ruksaku na točkićima. Ali imajte na umu u slučaju da morate ponijeti ruksak, točkovi će dodatno povećati težinu.

Materijali ruksaka

U prošlosti, ruksaci su obično pravljeni od pamučnog materijala koji je tretiran voskom kako bi se dodala hidroizolacija. To se pokazalo kao dobro riješenje, ali ne i dugotrajno. Ako biste ga odložili na neko vrijeme, materijal bi počeo da truhne.

U današnje vrijeme, većina ruksaka napravljena je od najlona, ​​poliestera ili neke druge varijante. Što za većinu ljudi, i nije loša kombinacija. Ako tražite pravu izdržljivost i / ili više volite teksturu, Cordura tekstil će vam pružiti dodatnu snagu. To je sintetička (ili ponekad sintetička i pamučna mješavina) tkanina koja je jaka i izdržljiva. Naravno, ako tražite nešto otmjeno, ne postoji ništa slično koži, koja je jaka, može biti vodootporna i izgleda sjajno. Međutim, koža će također biti mnogo teža. Ruksak veličine vašeg laptopa napravljen od kože može vas koštati nešto više od standardnih ruksaka za laptop.

Materijali ruksaka za laptop
Materijali ruksaka za laptop

Ne podcjenjujte važnost patentnih zatvarača: zatvarač koji se loše ponaša može uništiti korisnost bilo kojeg ruksaka. Ako kupujete u trgovini, svakako testirajte svaki zatvarač da biste vidjeli njegovu ispravnost. Bilo da ste u trgovini ili kupujete online, potražite patentne zatvarače koji uključuju zaštitu od kiše. Skuplje je, ali se isplati.

Pored toga, obratite pažnju na uglove ruksaka od 90 stepeni. To može stvarati poteškoće u zatvaranju ruksaka i pregrada u njemu. Zato kupite ruksak sa metalnim patentnim zatvaračima; plastični rajsferšlusi neće trajati dugo u svakodnevnoj upotrebi. Postoje ruksaci koji imaju magnetne brave i kopče. Iako mogu biti brze i praktične, može se desiti da promaše svoju bravu ili kopču.

Dizajn ruksaka za laptop

Neki ljudi se žale da ruksak za laptop ima toliko džepova da zaboravljaju u koji su džep stavili uređaje. Drugi, ipak ne misle tako. Broj i vrste džepova, petlji i drugih opcija za skladištenje u ruksacima danas se mogu jako razlikovati. To je vrlo individualan izbor u pogledu toga koliko vam se sviđa. Možete izabrati jednostavnost: glavna pregrada, podstavljeni uložak za vaš laptop i možda dva ili tri mala džepa za druge stvari. Ili možete dobiti ruksak s mjestima za desetine specifičnih namjena. Neki ruksaci sadrže čak i uklonjive fascikle, računarske torbe, pregrade i druge module.

Dizajn ruksaka za laptop
Dizajn ruksaka za laptop

Minimum kad kupujete ruksak je: podstavljeni džep za vaš laptop, po mogućnosti (ali ne nužno) odvojen od vašeg glavne pregrade. Bilo bi dobro da ima unutrašnji dio sa džepom za vaš novčanik ili druge dragocjenosti. Vjerovatno želite imati nekoliko vanjskih džepova za kišobran i / ili bocu s vodom. Bilo bi dobro imate džep za pristup telefonu, ključevima ili sunčanim naočalama. Nakon toga, nebo je granica.

Postoje i druge karakteristike dizajna koje mogu biti korisne. Na primjer, neki ruksaci imaju ravna dna koja im omogućuju da samostalno stoje, što može biti vrlo zahvalno. Postoje nekoliko njih koji imaju ugrađene štitnike.
Drugi imaju podešavanja i mogućnost da ih smanjite za manja opterećenja, a zatim rasklopiti kada nosite više. Ako mnogo putujete, poželjet ćete ruksak sa ručicom na stražnjem dijelu kako biste ga mogli pokrenuti na točkićima.

Ako često pakujete dodatnu odjeću, cipele ili drugu opremu, razmislite o ruksaku za teret sa segmentiranim pregradama na dnu. Zabrinuti ste zbog krađe? Neki ruksaci za laptop nude dodatnu sigurnost, kao što su zaključavanje patentnih zatvarača, skriveni i / ili maskirani džepovi. Neki imaju materijal otporan na posjekotine, i ugrađeni kablovi tako da možete osigurati ruksak ako ga morate ostaviti negdje. Ruksak kao što je Riutbag imaju sve džepove na bočnoj strani ruksaka koji su okrenuti vašim leđima. To je sjajan način da izbjegnete džeparenje. Elektronska krađa može biti spriječena vrećama sa RFID-sigurnim džepovima za vaše kreditne kartice i druge digitalno osjetljive materijale.

OBRATITE PAŽNJU

Prilikom odabira ruksaka za laptop i cijene, pametno je uzeti u obzir garanciju proizvođača. Često ćete dobiti nagradni tretman kada kupujete od poznatog brenda. Konačno, nosićete svoj novi ruksak neko vrijeme, pa nemojte izabrati ruksak koji ne želite da pokažete u javnosti.

Nemojte previše kompromitovati cijenu. Dobar ruksak koji će trajati 10 godina je isplativiji od jeftinijeg ruksaka koji se raspadne dvije godine nakon kupovine. I ako, dok hodate ulicom, ugledate ruksak koji vas zaista impresionira, zapamtite marku i provjerite je online. Čak i ako taj određeni ruksak nije sasvim u redu, kompanija može imati onaj koji je napravljen baš za vas.

Jako dobru ponudu i odlične cijene ruksaka za laptop možete pogledati na web shopu ProComp-a na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/540-ruksak-za-laptop