samsung-mobiteli

U Južnoj Koreji je 1969. godine osnovana Samsung firma pod imenom Samsung Electric Industries, Suwon, Samsung Electronics. Proizvode sve od poluvodića do televizora.
Godine 2009 na tržište izdaje svoj prvi Android telefon, a Android tablet 2010 godine. Samsung je među najjaćim firmama pametnih telefona u svijetu.
Nedavno je razvijen Tizen OS kao alternativu pametnim telefonima na Androidu.
Samsungovi najnoviji mobilni telefoni su ; model Galaxy A, model Galaxy J, model Galaxy S i Galaxy Note.

Samsung Galaxy serija A

Ovu seriju mobilnih telefona krasi izuzetam dizajn i prelijepa elegantna rjesenja.
Stražnje kučište nema izvocina i sve je glatko zaobljeno. Savršeno ravna zadnja stranica daje ujednačen oblik gornje i donje strane kada se mobiteli gledaju s bočne strane. Neki od modela Serije A imaju vece zaslone pa je filmsko iskustvo na njima nedoživljeno do sada.

USB Type-C kabal je funkcionalan bez obzira kako ga uštekali u svoj uređaj. Time je rad s mobitelom još jednostavniji. Nije bitno jel kabal okrenut gore ili dole. Live Focus na kamerama obezbjeđuje izvrsne i zanimljive selfije pa tom mogučnošću oduševljava mladu populaciju.

Zahvaljujuči poboljšanju snimanja pri slaboj svjetlosti ili u mraku, dobit ćete jako dobre i jasne slike i u takvom okruženju.

Odlično zaštičeni modeli Samsung Serije A su jako otporni i stabilni uređaji.
Modeli Serije A za 2018:
Samsung Galaxy A6
Samsung Galaxy A6+
Samsung Galaxy A6s
Samsung Galaxy A7
Samsung Galaxy A8
Samsung Galaxy A8+
Samsung Galaxy A9

Samsung Galaxy serija J

Mobilne uređaje ove Samsungove serije krase tanki okviri koje u konačnici donose osječaj velikog displeja i kompaktnosti uređaja. Redizajnirani prednji djelovi donose ljepši izgled i bolju preglednost tokom rada. Samo rukovanje i korištenje je izuzetnoo ugodno i ova serija maksimalno iskorištava dizajn samih modela.

Imaju jako poboljšane baterijske kapaitete i dugotrajnost korištenja jednom napunjene baterije je vremenski jako povećana. Naravno korištenjem opcija za uštedu energije dodatno produžujemo vrijeme korištenja mobitela.

Procesori kod ovih modela su jako močni te to daje garanciju ugodnog, stabilnog i brzog rada.Nećete imati problema prilikom igranja zahtjevnih igara a za korištenje mobitela za surfanje i gledanje video zapisa ova serija mobitela je više nego odlična.

Modeli Serije J za 2018:
Samsung Galaxy J4
Samsung Galaxy J4+
Samsung Galaxy J5
Samsung Galaxy J5 Prime
Samsung Galaxy J6
Samsung Galaxy J6+
Samsung Galaxy J7
Samsung Galaxy J7 Prime
Samsung Galaxy J7 Pro
Samsung Galaxy J8

Samsung Galaxy serija Note

Među ovim modelima možete naći izuzetno velike displeje, koji iako su veliki ne prave probleme prilikom rukovanja s tim uređajima. Zbog ove karakteristike velikog ekana, mnogi ljubitelji filma će biti oduševljeni kristalno jasnom slikom na velikom ekanu.
Samim tim zbog veličine ekrana stvoreno je više prostora za ugodan rad. Gledajući modele stiće se utisak da su ovo mobilni uređaji bez okvira.Multi Window nam daje mogućnost otvaranja dvije aplikacije istovremeno i s tim su stvoreni uslovi za obavljanje više poslova istovremeno.

Skener otiska prsta je u ravnini sa stražnjim dijelom, pa modeli Samsung Note Serija svojim izgledom oduševljavaju korisnike širom svijeta.

Modeli Note Serije:
Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy serija S

Ova serija Samsungovih mobilnih uređaja ima objektiv koji oponaša ljudsko oko i propušta onoliko svjetlosti koliko je potrebno. Nevezano da li je dan ili noć ili prelaz iz svjetla u tamu, fotografije izgledaju izvrsno bilo gdje i kad da su snimljene.
Leće se automatski podešavaju kako bi fotografija bila dobro izoštrena. Samsung Serija S donosi odlično urađenu mogučnost usporenog snimanja, jer kamera usporava vrijeme tokom snimanja.

Modeli Samsung Serija S dobro skeniraju oči i kombinovano sa prepoznavanjem lica čini otključavanje uređaja jednostavnim. Bogat i jasan zvuk daje filmski doživljaj zahvaljujuči Dolby Atmos dodatku.

Modeli Serije S:
Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8+
Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9+

Cijene i dobavljivost Samsung mobitela možete pogledati na sljedećem linku:
https://www.procomp.ba/248-samsung-mobiteli