Xbox-One-X-vs-PS4-Pro

Prateći razvoj konzola za igranje uvijek na vrhu imamo neke brendove koji se svo vrijeme bore za prevlast na tržištu i postizanje što bolje prodaje. Da ne nabrajamo sve konzole koje već duže vrijeme stoje na našim policama i skupljaju prašinu.

Ovdje bi napravili usporedbu dvije u zadnje vrijeme najbolje konzole. XBox One X i PS4 Pro. Sretnici koji imaju bilo koju od ove dvije konzole imaju samo riječi hvala za iskustvo igranja na ovim konzolama u UltraHD / 4K kvaliteti prikaza.

Xbox One X – najsnažniji Xbox ikad

Šta reći o ovoj konzoli a ne započeti same hvalospjeve o njoj. Zvijer koja lako guta sve danasnje naslove i na naše ekrane donosi prelijepu i oštru sliku u več pomenutoj UltraHD / 4K kvaliteti. Stabilno izvodjenje igara pokazuje dobra rješenja i snagu ugrađenog harvera.

Konzola sa osmojezgrenim AMD procesorom na 2.3 GHz je doslovno najjača Xbox konzola ikad. Posjeduje 12 GB GDDR5 memoriju, a grafički čip radi na 1172 MHz. Upoređujući Xbox One X sa PS4 Pro mogu da se nađu prednosti jer ima malo brži procesor, bolju propustnost i grafičko rješenje koje je 40% jače i bolje rješenje od onog u PS4 Pro.To garantuje da su igre na Xbox One X najbolje i najljepše verzije igara danas – na svim konzolama.

PS4 update poboljšanja

PlayStation 4 kao i sve PlayStation konzole do danas odmah u startu ima svoje fanove i vatrene zagovornike. Naravno da postoje i ogromni razlozi za takav stav i prihvatanje novog Sony čuda. Ali postoje i neke stvari koje ostavljaju dozu zabrinutosti vezano za PlayStation 4 Pro. Nikada u prošlosti ni jedna konzola to nije imala a evo to dočekasmo sa ovom konzolom, a to je… Hardverski upgrade igrače konzole koja se doduöe prodaje kao nova konzola.

Iako se igre ne renderiraju na 4K (kako se govori) več na nižim rezolucijama koje se zatim rastegnu na 3840 x 2160 piksela, zahvaljujući dobrom hardveru igre imaju dobre vizuelne efekte i koriste oötre teksture. PS4 Pro koristi AMD Radeon GPU baziran na Polaris arhitekturi i koristi 8 GB DDR5 memorije.

I šta na kraju reči o ove dvije konzole. Kao prvo, svi oni koji imaju bilo koju od ove dvije konzole su sretnici koji uživaju u najsnažnijim konzolama koje smo vidjeli do danas. Obe konzole imaju svoje fanove ali i kritičare.

Vjerovatno če mnogi od vas koji budu razmišljali koja konzola ima prednost i koju da kupe imati manje dilema ako dobro pročitaju sve dobre i loše strane obje konzole. Koju god kupite sigurno nečete pogriješiti. Kristalno jasna slika i fenomenalno igrače uživanje vas sigurno čeka.

Cijene i dobavljivost konzola i prateće opreme možete pogledati na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/668-konzole