Mobitel Xiaomi Mi 9T

Krajem maja je Xiaomi lansirao Redmi K20 i K20 Pro. Sa izuzetkom imena i logotipa, uskoro je uslijedio i Mi 9T. Xiaomi Mi 9T Pro je globalni Redmi K20 Pro, i to je još snažnije alternativa klasičnom izdanju. Snažni Qualcom-mov procesorsko okruženje, Snapdragon 855, sa naprednim rashladnim sistemom pruža vrhunsko iskustvo. Ispod AMOLED ekrana velićine 6,39 inča je sakriven senzor pristupa telefonu.

Xiaomi Redmi K20 Pro

Na većini međunarodnih tržišta telefon se prodaje kao Mi 9T Pro, a za indijsko i kinesko tržište imenovan je kao Redmi K20 Pro. Telefon posjeduje 20MP prednju kameru, i trostruku stražnju kameru od 48MP. Kapacitet baterije je 4000mAh sa izuzetno brzim punjenjem od 27 W, a višenamjenski NFC i dvostruki GPS prijemnik je takođe dio mobitela. Cijena će biti povoljna, iako se oćekuje da će biti veća od Mi 9T.

[ngg src=”galleries” ids=”29” display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0” number_of_columns=”3”]

Beskompromisne performanse – riječi koje možda najbolje opisuju Xiaomi Mi 9T Pro. Mobitel će odmah pokazati snagu. Snapdragon 855 će odmah izvršiti naredbe, donoseći 45% veće performanse jezgre, i umjetnu inteligenciju sa tri puta većom brzinom. Snapdragon 855 pruža ogromne brzine, sa nevjerovatno malom potrošnjom energije. obezbjeđuje dvostruki turbo akcelerator, koji zadržava optimalne programske mogučnosti. Podržan Mi Turbo smanjuje fragmentaciju datoteka, dok Game Turbo nudi brži odziv na dodirivanje ekrana i osvjetljenost.

Snažan telefon za igranje i hlađenje

Vrhunski hardver prilagođen softveru, daje mogučnost stabilnog i kontuiniranog igranja na najvišem nivou. Hlađenja osigurava korisno rasipanje topline i visoko hlađenje, čak i uz produženo izlaganje velikim opterećenjima. Sa prednje strane postavljena, 8-slojna grafitna ploča pruža 650% korisniju odvodnju toplote u odnosu na ostala rješenja. Na zadnjoj strani, kombinacija grafita, bakra i gela osigurava optimalnu temperaturu. Jezgre procesora ostaju na 8 ° nižoj temperaturi nego u slučaju klasičnog hlađenja.

Stražnja kamera Mi 9T Pro

Iako je Mi 9T Pro namjenjen za “igraće” entuzijaste, sam telefon ne razočarava ni fotoaparatom. To je obezbjeđeno odlično dizajniranim i kvalitetnim kamerama. Izuzetna konfiguracija 48MP, 13MP širokougaonog, 124.8 ° širokougaonog 8MP i 8MP teleobjektiv pruža kristalno jasne slike bez obzira na scenu. Tehnologije koje su primjenjene osiguravaju da slike širokog kuta također pokazuju pravo lice bez izobličenja na rubovima. Na ovo da dodamo da i procesor slike Spectra 380, na kraju poboljšava kvalitet slike.

Povečanja slike i noćno snimanje

Podržan je HD kvalitet slike sa snimanjem od 960fps za usporavanje i snimanje svakog detalja tokom snimanja videa. Ručno izrezane slike će zbog 48MP, davati dovoljno piksela da će slike na kraju biti besprijkorne. Veliki senzor sa novim AI algoritnom, zajedno sa grupiranjem piksela i namjenskim noćnim modom omogučava snimanje čak i pod slabim osvjetljenjem.

20MP pop-up kamera

Dok se ne koristi, ova kamera se lijepo uklapa u samo kučište telefona. Pokretanjem aplikacije, prednja iskočna kamera od 20MP lijepo će izgledati i izvan kućišta telefona. Kamera je dizajnirana da može biti opremljen jednim od šest zvučnih i svjetlosnih efekata. Ostavlja više prostora ekranu. Prednja kamera Xiaomi Mi 9T Pro je prošla mnoge testove i lijepog izgleda daje jako dobre rezultate.

Xiaomi Mi 9T Pro nudi izvanredan izgled

Klasičan crveni, plavi ili crni dizajn od karbonskih vlakana daje graciozan izgled Mi 9T Pro telefonu. 3D dizajn obezbjeđuje sigurno i ugodno držanje u vašim rukama. Kao što rekosmo, kamera ostavlja više prostora za ekran. Kada se telefon otključa, osvjetljava AMOLED FHD ekran u svim svojim veličinama i nudi impresivno vizualno iskustvo. U svijetlim uvjetima, uključite svijetli mod i osjetite razliku od 39% povećane svjetline. Ugrađena je tehnologija koja štiti oči od slabog plavog svjetla telefona.

Baterija od 4000 mAh za Mi 9T Pro

Visoko djelotvorna baterija, u kombinaciji sa brzim punjenjem, pomaže u održavanju vašeg dugotrajnog rada. Xiaomi je Mi 9T Pro je telefonu posvetio veliku bateriju od 4000 mAh, za dot-on i uz podršku za 27W Charge Quick Charge 4+ tehnologijom. U prvih pola sata napuni se čak 58% energije baterije. Još da napomenemo da je donja ivica smanjena na samo 3,8 mm.

Crveni Mi 9T Pro

Najnovija tehnologija prepoznavanja otisaka prsta mobitel otključava brže nego ikad prije. Optički modul za otkrivanje povećava osjetljivost fotosenzora za 100%, a u kombinaciji sa novim algoritnom omogučuje to brzo i sigurno otključavanje. Corning Gorilla Glass 5 na prednjoj i zadnjoj strani pruža bolju zaštitu od oštećenja.

Čitač ispod ekrana

U ekstremnim uvjetima je kod Mi 9T Pro poboljšana stopa otključavanja za 30%. Osim toga, tu je i 100% veće područje otkrivanja, 40% povećano prikupljanje podataka i četvrtina smanjenja vremena identifikacije.

Mi 9T Pro audio

Mi 9T Pro mobitel je obezbjedio i Qualcomm WCD9340 integrirani krug, uključujući podršku za Hi-Fi DAC reprodukciju audio zapisa, i time osigurava vrhunsko zvučno iskustvo.

Google Maps

Vezano za Google Maps, tu je dvofrekventna GPS karaktristika koja nudi poboljšanu preciznost pozicioniranja. Ovo je posebno osjetno u području sa smetnjama signala.

Xiaomi Mi 9T Pro pametni telefon

Iako je Mi 9T Pro u skupljoj Xiaomi klasi, i dalje nudi vrlo povoljnu cijenu u poređenju sa svojim konkurentima.

Tehničke karakteristike Xiaomi Mi 9T Pro

  • Dimenzije: 156.7 x 74.3 x 8.8 mm
  • Težina: 191g
  • Ekran: 6.39″ Super AMOLED 1080 x 2340 403ppi HDR Gorilla Glass 5
  • Procesor: 8x Snapdragon 855 (1×2.84 GHz Kryo 485 & 3×2.42 GHz Kryo 485 & 4×1.78 GHz Kryo 485)
  • GPU: Adreno 640
  • RAM: 6/8GB
  • Memorija: 128GB
  • Zadnja kamera: 48 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/2″, 0.8µm, PDAF, Laser AF; 4K 60fps
  • Prednja kamera: 20 MP, f/2.0, 0.8µm; HDR; 1080p; pop-up mehanizam
  • Baterija: 4000 mAh Quick Charge 4+ 27W,
  • OS: Android 9 + MIUI 10

Kompletnu ponudu sa odličnim cijenama Xiaomi mobilnih telefona možete pogledati na ProComp web shopu na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/361-xiaomi-mobiteli