Tražite pametni sat? Došli ste na pravo mjesto!

Pametni satovi nadopunjuju funkcionalnost vašeg pametnog telefona i nude bezbroj drugih pametnih funkcija i opcija. Izaberite pametni sat po svojoj mjeri i potrebi.

Široki izbor pametnih satova koji su danas dostupni na tržištu i u našem ProComp katalogu nudi vam nebrojene različite korisne i zabavne opcije. Zbog toga je vrlo važno znati kako odabrati pametni sat koji vam najviše odgovara? Pročitajte nekoliko korisnih savjeta za kupnju pametnog sata. Prije svega, sve ovisi za što vam treba sat - da li prikladniji za sport ili za komunikaciju. Međutim, stvari koje većina nas traži u pametnom satu su multifunkcionalnost, sposobnost dobrog uvezivanja sa našim pametnim telefonom i, u nekim slučajevima, preuzimanje nekoliko njegovih funkcija. Pogledajmo pobliže ključne funkcije koji se uzimaju u obzir prilikom kupovine pametnog sata.

Smartwatch operativni sistem i kompatibilnost

Kratki savjet: prije svega provjerite je li pametni sat kompatibilan s vašim pametnim telefonom. Smartwatch ovih dana dolazi s mnogim različitim operativnim sistemima. Tizen je OS koji koriste Samsung pametni satovi, a Microsoft Band 2 koristi Windows 10. Međutim, pored navedenog, puno modela dolazi s prilagođenim OS-om, poput većine pametnih satova koje možete pronaći na ProCompu. Kada kupujete sat s prilagođenim OS-om, prvo tražite potvrdu da je baš taj model kompatibilan s vašim pametnim telefonom.

Trebate znati da je većina modela kompatibilna i s Androidom i iOS-om, ali neke funkcije možda neće biti dostupne za jedan od operativnih sistema. Stoga, obavezno pažljivo pročitajte specifikacije kako biste znali o funkcijama koje postoje u vašem OS-u.

Smartwatch prikaz

Većina pametnih satova opremljena je LCD, OLED i AMOLED ekranima. Obje vrste zaslona su sjajne za medijske funkcije: pregledavanje fotografija, društvenih medija, pregledavanje weba na zaslonu.

OLED i AMOLED zasloni pojedinačno osvjetljavaju svaki piksel što rezultira visokim omjerom kontrasta. LCD zasloni koriste pozadinsko osvjetljenje za unošenje slika na ekran i na taj način bolje izvedbe na suncu. No, morate i ovo znati: vaš zaslon ispunjen bojama vrlo brzo će isprazniti bateriju vašeg sata.

Interface Smartwatch: tipke ili na dodir?

Većina pametnih satova aktivno koristi swiping (upravljanje dodirom) kao način za navigaciju i to čini interakciju s satom jednostavnijom. Alternativno, ipak, možda vam je zgodnije imati pametni sat koji kombinira upotrebu dugmadi s ekranom osjetljivim na dodir.

Aplikacije i funkcije pametni satova

Ova stavka vodiča za kupnju gotovo u potpunosti ovisi o vašoj potrebi, odnosno za koju namjenu ćete koristiti pametni sat. Ako je ono što tražite mini-pametni telefon na zglobu, tada biste trebali potražiti sat koji može nesmetano komunicirati sa vašim pametnim telefonom radi pravovremenih obavijesti i ažuriranja - potražite modele s Bluetoothom 4.0 i novijim.

Provjerite kako se obavijesti i poruke prikazuju na zaslonu sata - jesu li prikazane u potpunosti ili ćete trebati pročitati pune verzije na telefonu. Druga je mogućnost dobivanje poziva na sat - u tom slučaju moći ćete upućivati ​​i primati pozive izravno iz vašeg zgloba. Ako tražite pametni sat za praćenja fitness i sportskih aktivnosti - razmislite o uređaju koji ima najviše funkcija prilagođenih toj potrebu: pedometar, mjerač otkucaja srca, brojač kalorija, sjedeći podsjetnik, tracker vježbanja, monitor spavanja i tako dalje.

Neki su satovi dizajnirani posebno za ljubitelje prirode i aktivnosti na otvorenom, pa sadrže i barometre, visinomjere, ugrađeni kompas, obavijest o vremenskoj prognozi i još mnogo toga. Isti princip vrijedi i za aplikacije. Neki satovi možda dolaze s velikim izborom komunikacijskih aplikacija koje su već instalirane, a puno će sportskih pametnih satova ponuditi prilagođene aplikacije za praćenje aktivnosti.

Prije kupnje provjerite odabir aplikacije na satu i provjerite mogu li se instalirati sve druge potrebne aplikacije. Sve u svemu, treba uzeti u obzir mnogo faktora prije kupnje pametnog sata i, ako je ovo vaš prvi pametni sat, vrlo je moguće da možda niste sasvim sigurni koje ćete značajke najviše koristiti. Stoga, naš brzi savjet: možete početi s jeftinijim modelom koji će vam poslužiti za testiranje stvari i nastaviti dalje nakon što odlučite koji tip uređaja zaista trebate.